Vervolgcontroles

In het begin van de zwangerschap kom je elke 4 weken op controle. Dit wordt naar mate je verder zwanger bent frequenter tot op het laatst elke week.

Tijdens deze controles willen we graag weten hoe het met je gaat en is er gelegenheid om vragen te stellen. Voor een goede zorg is het belangrijk dat je hierbij alle dingen vertelt die je dwars zitten. Soms kan er iets zijn wat jou niet belangrijk lijkt maar het voor ons wel is.
We meten je bloeddruk en gewicht en we controleren de groei van je baby door de grote van je baarmoeder te voelen en meten, we luisteren naar het hartje van je baby en vanaf zo’n 28 weken zwangerschap proberen we ook te voelen we hoe je baby in je buik ligt.

Afhankelijk van welke zorg voor jouw van toepassing is krijg je een of meerdere bloedonderzoeken en/ of echo’s in de loop van de zwangerschap.

Daarnaast kan het natuurlijk altijd zo zijn dat je tussendoor vragen hebt, je niet lekker voelt of onzeker bent. Schroom niet om ons dan te bellen! We hebben 4x in de week telefonisch spreekuur voor zaken die nog even kunnen wachten. Maar kan het voor je gevoel niet wachten dan mag je altijd direct bellen.


Norah

17-08-2017