Roze of grijze wolk?

Een zwangerschap is een heel bijzondere tijd in je/jullie leven. Van alle kanten zul je daarom ook horen dat je er van moet genieten. In de praktijk gaat een zwangerschap gepaard met klachten en onzekerheden en is het niet altijd mogelijk om te “genieten”. In hoeverre je van je zwangerschap geniet hangt van heel veel verschillende dingen af, zoals bijvoorbeeld de klachten die je hebt, maar ook van andere zaken die in je leven spelen en je karakter.

Allereerst moet je niks, voor veel zwangeren zijn er leuke roze momenten en ook momenten dat het allemaal wat zwaarder valt. Er is bij ons in de praktijk ook zeker een groep die het zwanger zijn helemaal niet leuk vindt. En er zijn vrouwen die gewoon ronduit depressief zijn tijdens hun zwangerschap.

Bij ons kun je aangeven hoe je je echt voelt tijdens je zwangerschap. Er over praten dat het niet altijd leuk is in plaats van de schone schijn ophouden kan al heel veel helpen. Daarnaast zullen we met je kijken of er maatregelen genomen moeten worden om je beter te voelen of dat het gewoon een kwestie van accepteren is dat zwangerschap minder een roze wolk is dan je dacht.

Evi

03-05-2017