Ondanks dat je van ons informatie krijgt en er vele boeken te lezen zijn over zwangerschap en bevalling, raden we je aan om tijdens de zwangerschap een cursus te volgen om je nog beter voor te bereiden op de bevalling. Het is tijdens de bevalling belangrijk dat je er zo ontspannen mogelijk in staat. Door te weten wat je staat te wachten en door handreikingen te hebben wat je kunt doen, denken wij dat het makkelijker is om te kunnen ontspannen. Er zijn verschillende soorten cursussen. Wij hebben hieronder de cursussen die in onze regio te volgen zijn kort beschreven. Bekijk alles eens op je gemak en kies voor een cursus die het beste bij jou/jullie past.

Zwangerschap en zo

Zwangerschapenzo is een praktische no-nonsense cursus. Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling verandert er veel in je leven en in je lijf! Met deze cursus krijg je in 8 lessen van 1,5 uur alle informatie rond zwangerschap en bevalling die je nodig heb. Daarnaast kun je ook meedoen in groepen om te sporten in de zwangerschap en pilatuslessen volgen. Kijk voor meer informatie op: http://zwangerschapenzo.nl

Vol vertrouwen bevallen

Caroline van ‘Vol vertrouwen bevallen’ heeft twee mogelijkheden. Allereerst biedt zij een informatieavond van één avond. Hierbij word je (eventueel samen met je partner) in één avond van 2 uur geïnformeerd over wat je kunt verwachten, daarnaast krijg je praktische tips en technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen. Daarnaast kun je ook een individuele cursus volgen waarbij je specifieker ingaat op je eigen situatie en eventuele angsten. Kijk voor meer informatie op: https://www.volvertrouwenbevallen.nl

Oefentherapie Cesar Klundert

In Klundert wordt een cursus volgens cesar oefentherapie gegeven. Tijdens deze cursus leer je door middel van oefeningen een verantwoord houdings- en bewegingspatroon aan dat bij je past. Daarnaast vormt de cursus een goede voorbereiding op de bevalling en de herstelperiode daarna. Het is een cursus van 8 bijeenkomsten met een partnerles. Tevens bieden ze postnatale gym aan. Kijk voor meer informatie op: http://www.oefentherapieklundert.nl/index.php/behandelingen/zwangerschapsbegeleiding

Haptotherapie

Deze begeleiding doe je echt met zijn tweeën. Er wordt onder andere aandacht gegeven aan contact maken met jullie kindje, omgaan met pijn tijdens de bevalling en hoe de partner tot steun kan zijn. Op de website: https://www.haptotherapie-moerdijk.nl vind je meer uitleg. Margaret Steeman is bereikbaar op 0168-407135.

Samenbevallen

Dit is een zwangerschapscursus die voor jullie als stel gegeven wordt. In een kleine groep van 3 tot 6 koppels wordt er uitgebreid stil gestaan bij de bevalling, van het (normale) verloop en praktische technieken tot de ondersteunende taak van je partner. Op www.samenbevallen.nl vindt je uitgebreidere informatie. Dit is een landelijke website, via deze site kun je de regionale contactgegevens vinden. Er zijn genoeg mogelijkheden hier in de buurt.

Zwangerschapszwemmen

Elke vrijdagavond van 20.00 uur - 21.00 uur wordt er bij Fysiowave zwangerschapszwemmen gegeven. Vanaf het moment dat je zwanger bent kun je meedoen en omdat je in het water het gewicht dat je meedraagt niet voelt, kun je tot de bevalling ermee doorgaan. Er worden baantjes getrokken, spieroefeningen en houdingsoefeningen gedaan en uiteraard nog even gedobberd aan het eind van de les. Dit is dus vooral erg ontspannend en minder een voorbereiding op de bevalling.

Fysiowave is gelegen aan de Veldkers 2 te Zevenbergen. Tel: 0168-325543 of website: fysiowave.uwpraktijkonline.nl.

HypnoBirthing

Wil je je samen optimaal voorbereiden op de geboorte van je baby? Zie je op tegen de bevalling en/of de pijn en wil je juist de geboorte met vol vertrouwen tegemoet gaan? Dan is HypnoBirthing wellicht iets voor jullie. HypnoBirthing is een leuke en praktische zwangerschapscursus en in tegenstelling wat de naam wellicht doet vermoeden niet zweverig. HypnoBirthing leert je dmv diepe ontspanning , de kracht van de gedachten door positief denken en visualisaties, lichaams- en ademhalingsoefeningen en de fysiologie van zwangerschap en geboorte, intensief voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Doordat de cursus voor beide ouders is, ben je samen goed voorbereid en wordt de band tussen jullie beiden nog meer versterkt. https://www.mamakracht-doula.nl/

Online zwangerschapscursus

Vind je het fijn om een cursus vanuit huis te doen op een tijdstip dat jou uitkomt, dan kun je ook een online zwangerschapscursus doen. https://zwngr.nl is zo’n online cursus. Hier vind je al veel informatie over de hele zwangerschap en over de bevalling, maar ook tips en oefeningen. Je kunt hiermee al starten vanaf het begin van de zwangerschap.

Voorlichting bevalling binnen de praktijk

Binnen onze praktijk worden ook voorlichtingsavonden georganiseerd, voor de aanstaande bevalling maar ook borstvoedingsvoorlichtingsbijeenkomsten. De avond waarbij de bevalling besproken wordt samen met Lunavi georganiseerd voor zwangeren die in een bepaalde periode zijn uitgerekend. Een uitnodiging hiervoor wordt per mail verstuurd.

Voorlichtingsavonden Origine – Amphia ziekenhuis

In verband met de verhuizing van het Amphia ziekenhuis en het sluiten van Origine zijn de voorlichtingsavonden die gehouden werden gestopt. Zodra er nieuwe voorlichting is opgesteld zullen we het hier weer bekend maken.
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken