Cursussen

Ondanks dat je van ons informatie krijgt en er vele boeken te lezen zijn over zwangerschap en bevalling, raden we je aan om tijdens de zwangerschap een cursus te volgen om je nog beter voor te bereiden op de bevalling. Er zijn verschillende soorten cursussen. Wij hebben hieronder de cursussen die in onze regio te volgen zijn kort beschreven. Bekijk alles eens op je gemak en kies voor een cursus die het beste bij jou/jullie past.

> Zwangerschapsyoga
> Baby op komst
> Zwangerschapsbegeleiding cesar oefentherapie
> Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
> Samen bevallen
> Zwangerzwemmen
> HypnoBirthing
Voorlichtingsavonden

Zwangerschapsyoga

Deze cursus is al een begrip in Zevenbergen! Je kunt meedoen vanaf 16 weken zwangerschap tot je bevalling. Elke week worden ademhalings-, ontspannings- en bewegingsoefeningen gedaan die je door de zwangerschap en bevalling helpen. Tijdens de lessen zal gedoseerd informatie over de bevalling en zwangerschap gegeven worden. 1 x per maand is er een partneravond. Kijk voor meer info op: www.yogazevenbergen.nl. Aanmelden kan op: 0168-330881 of info@yogazevenbergen.nl.

Baby op komst

De oude ‘zwangerschapsgym’ van de thuiszorginstantie Thebe. Zwangerschapscursus die je volgt tussen de 25 en 34 weken zwangerschap. Bestaat uit 8 bijeenkomsten, waarvan 1 met partner. Lokaties in onze regio: Etten-Leur, Oosterhout en Terheijden. Meer info en opgeven via: www.thebe.nl of tel: 0900-8122

Zwangerschapsbegeleiding cesar oefentherapie

In Klundert wordt een cursus volgens cesar oefentherapie gegeven, die veel aandacht besteed aan houdingen en spieroefeningen in de zwangerschap en praktische oefeningen voor de bevalling. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan theorie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het is een cursus van 10 bijeenkomsten met een partnerles. Tevens bieden ze postnatale gym aan. Informatie is te verkrijgen via Wencke van Bergen, tel: 0168-402361

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Deze begeleiding doe je echt met zijn tweeën. Er wordt onder andere aandacht gegeven aan contact maken met jullie kindje, omgaan met pijn tijdens de bevalling en hoe de partner tot steun kan zijn. Op de website: www.haptomonie-moerdijk.nl vind je meer uitleg. Margaret Steeman is bereikbaar op 0168-407135.

Samen bevallen

Dit is een zwangerschapscursus die voor jullie als stel gegeven wordt. In een kleine groep van 3 tot 6 koppels wordt er uitgebreid stil gestaan bij de bevalling, van het (normale) verloop en praktische technieken tot de ondersteunende taak van je partner. Op www.samenbevallen.nl vindt je uitgebreidere informatie. In onze regio kun je contact opnemen met Edith Jansen: edith.jansen@kpnmail.nl of 0165-396154.

Zwangerzwemmen

Elke vrijdagavond van 19.15 uur – 20.15 uur wordt er bij Fysiowave zwangerzwemmen gegeven. Vanaf het moment dat je zwanger bent kun je meedoen en omdat je in het water het gewicht dat je meedraagt niet voelt kun je tot de bevalling ermee doorgaan. Er worden baantjes getrokken, spieroefeningen en houdingsoefeningen gedaan en uiteraard nog even gedobberd aan het eind van de les. Dit is dus vooral erg ontspannend maar minder een voorbereiding op de bevalling. Fysiowave is gelegen aan de Veldkers 2 te Zevenbergen. Tel: 0168-325543 of website: www.fysiowave.nl.

HypnoBirthing

Wil je je samen optimaal voorbereiden op de geboorte van je baby? Zie je op tegen de bevalling en/of de pijn en wil je juist de geboorte met vol vertrouwen tegemoet gaan? Dan is HypnoBirthing wellicht iets voor jullie.

HypnoBirthing is een leuke en praktische zwangerschapscursus en in tegenstelling wat de naam wellicht doet vermoeden niet zweverig. HypnoBirthing leert je dmv diepe ontspanning , de kracht van de gedachten door positief denken en visualisaties, lichamelijke- en ademhalingsoefeningen en de fysiologie van zwangerschap en geboorte intensief voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Doordat de cursus voor beide ouders is ben je samen goed voorbereid en wordt de band tussen jullie beiden nog meer versterkt.

De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 stellen. Elke maand start er een nieuwe cursus op de donderdagavond of zaterdagochtend in Breda. Voor meer informatie en/of aanmelden: www.hypnobirthingwestbrabant.nl of bel met Evelyne Amrani: Tel. 06-45633206.
 

Voorlichtingsavonden

Binnen onze praktijk worden ook voorlichtingsavonden georganiseerd, voor de aanstaande bevalling maar ook borstvoedingsvoorlichtingsbijeenkomsten. De avond waarbij de bevalling besproken wordt samen met Lunavi georganiseerd voor zwangeren die in een bepaalde periode zijn uitgerekend. Een uitnodiging hiervoor wordt per mail verstuurd. 

Voor de zwangeren en partners die interesse hebben om meer informatie te krijgen over hoe bevallingen gaan in geboortecentrum Origine zijn er avonden waarvoor ingeschreven kan worden in Breda. Op deze avond wordt zowel de bevalling in Origine besproken als ook de 'medische' bevalling bij de gynaecoloog. Voor deze avonden kan ingeschreven worden via www.voorlichtingsavondbevallen.nl , er zijn 3 tijdstippen waarvoor aangemeld kan worden.

Ryan

06-07-2017