Wat kun je verwachten?

Een nieuw leven vergt zorg op maat, maar wat betekent dat nu precies? We willen heel graag aan jullie wensen tegemoet komen in deze bijzondere periode van jullie leven. Een zwangerschap en bevalling is ons inziens meer dan het medisch begeleiden alleen. Je hebt vragen en onzekerheden, maar soms ook wensen over hoe jullie de begeleiding bij de geboorte van jullie kindje willen. Wij proberen daarmee rekening te houden, binnen de aangegeven kaders van verloskundige zorg zoals die in Nederland gelden.

Onze zorg is te verdelen in 2 gedeelten.

Allereerst is er de medische controle van de zwangerschap. Wij zullen je steeds controleren om te bepalen of je zwangerschap normaal en zonder extra risico verloopt. Daarbij is informatie van jou en je partner erg belangrijk. Geef dus op het spreekuur goed aan hoe jij je voelt. Geef ook altijd door als je ergens voor bij de huisarts bent geweest. Verandert er buiten het spreekuur iets waar jij je zorgen om maakt, bel ons dan op. Is het iets kleins dan kan dat tijdens het telefonisch spreekuur. Maar kan het niet wachten tot de volgende dag dan zijn wij altijd bereikbaar via de mobiele telefoon. Bedenk daarbij dat extra onderzoek altijd geregeld kan worden, echter tijdens kantooruren is een en ander makkelijker te regelen.

Soms kan het zijn dat wij iets vinden waar we extra goed naar moeten kijken. Dit kan bijvoorbeeld door een extra controle of een extra echo af te spreken. Ook kunnen wij voor overleg altijd een consult bij de gynaecoloog aanvragen. Wanneer deze van mening is dat er echt wat aan de hand is, zal de medische zorg overgenomen worden. Vaak is er na nader onderzoek niets aan de hand en kunnen wij de zorg gewoon voortzetten.

Naast de medische controles kun je bij ons ook een luisterend oor vinden voor alle onzekerheden die gepaard gaan met een zwangerschap. Schroom dan ook niet om dit aan te kaarten. Want hoewel een zwangerschap in de boekjes vaak als een grote roze wolk wordt beschreven is het in de praktijk wel eens anders. Het zien en horen van het hartje van de baby, de eerste schopjes en het besef dat er een kindje in je groeit, is heel bijzonder. Maar daarnaast gaat een zwangerschap gepaard met meer of minder klachten en die zijn niet altijd even leuk.

Speciale aandacht hebben we voor de bevalling: het moment waar je al die maanden op wacht: de kennismaking met jullie baby. Tijdens de zwangerschapscontroles zullen we het er meerdere keren over hebben en om te weten wat jullie wensen en misschien ook angsten zijn, bespreken we graag een geboorteplan met jullie.

Op onze website is allerlei informatie te vinden, jullie zijn welkom alles door te nemen. Voor vragen en suggesties staan wij altijd open. We willen tenslotte “zorg op maat” leveren.
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken