Flesvoeding

Wij spreken over kunstvoeding omdat borstvoeding in de fles ook flesvoeding is en we verwarring willen voorkomen.
 
Er zijn verschillende merken kunstvoeding. Alle merken die in Nederland te koop zijn, zijn van een zelfde kwaliteit. Je kunt dus zelf een keus maken. Komt er een voedselallergie of astma in de familie voor dan is het advies voor HypoAllergene voeding (HA) te kiezen. In deze voeding zijn de eiwitketens uit de koemelk korter gemaakt dan in normale kunstvoeding waardoor de kans op een allergische reactie kleiner is. Komt er een zware allergie in de naaste familie voor, vertel ons dat op het spreekuur, dan kunnen we overleggen om eventueel een andere kunstvoeding te kiezen.
 
Naast voeding heb je flesjes nodig voor je baby. Aangezien elke baby anders is, is het nu nog niet duidelijk welk flesje het beste past bij jullie baby. Koop er daarom nog niet te veel (3 flesjes is echt genoeg), misschien gaan we je in de loop van de kraamperiode nog een ander merk fles/speen adviseren.
 
Het klaarmaken van de voeding zal de kraamverzorgster jullie aanleren. De hoeveelheid voeding zullen we in de eerste week samen bespreken en dit zal opbouwend zijn, omdat jullie kindje zal moeten wennen aan grote hoeveelheden voeding. Na de kraamweek geldt globaal dat jullie kindje 150 cc per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig heeft.
 
Even een voorbeeld: stel de baby weegt 4 kilo aan het einde van de kraamweek. Dan is het 4x150=600 cc. Dit heeft jullie kindje dan over een hele dag nodig. Deel dit door het aantal voedingen dat hij/zij krijgt en dan weet je hoeveel er per keer in de fles moet.

Evi

03-05-2017