Inleveren kraampakket

Inleveren restant van je kraampakket

Van je verzekering heb je een kraampakket gekregen, maar niet altijd gebruik je alles wat er in dat pakket zit. Zeker wanneer je naar het ziekenhuis moet of wilt blijft er nogal eens wat over. In plaats van weggooien kan er ook nog iets goeds mee gebeuren door het te geven aan Stichting Baby Hope.
Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het doel van het verzamelen van het materiaal is te zorgen voor meer hygiëne tijdens bevallingen. Dit resulteert in minder infecties bij moeder en kind en daardoor in minder sterfte.
In Zevenbergen kun je de spullen op het moment niet meer inleveren,voor inzamelpunten in de buurt kijk op:
www.stichtingbabyhope.org/inzamelpunten/18-noord-brabant

Bij ons op de praktijk kun je je kraampakket inleveren voor een particulier initiatief. Een van de kraamverzorgster van Thebe heeft zelf contacten met een project in Gambia. Zij verzamelt het hele jaar kraampakketten en andere medische spullen via de kraamvrouwen, haar collega's, vrienden en kennissen en gaat ongeveer 1 keer per jaar naar het project toe en verscheept dan alle verzamelde spullen daarheen. Zo gaat het rechtstreeks naar waar de behoefte is en ziet zij meteen het resultaat van haar inzameling in de verbetering van de hygiëne.

 

 

Elin

21-09-2017