Verreweg de meeste bevallingen beginnen tussen de 37 en de 42 weken.

Voor de 37 weken
Dit noemen we een premature bevalling. Je kindje is dan vaak nog niet helemaal klaar om geboren te worden. Al is het natuurlijk wel zo dat hoe dichter je bij de 37 weken komt hoe minder problemen er te verwachten zijn. Denk je dat je aan het bevallen bent voor de 37 weken, dan is het belangrijk dat je ons zo snel mogelijk belt. Wij kunnen dan zorgen dat je tijdig in een ziekenhuis bent voor de extra zorg die jullie kindje dan nog nodig heeft.

Tussen de 37 en 42 weken
Zoals gezegd is dit de meest normale tijd om te bevallen. De uitgerekende datum is hierbij alleen maar een richtlijn. Maar 3-4% van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. Een grote groep vrouwen bevalt juist ná de uitgerekende datum. In deze periode is het vaak moeilijk om niet ongeduldig te worden. Het kindje is degene die bepaald wanneer de bevalling precies begint en meestal zijn jullie er eerder klaar voor en klaar mee dan het kindje. Probeer gewoon rustig bezig te blijven en dingetjes te plannen.

Na de 42 weken
Ga je over de 42 weken heen dan ben je zoals wij dat noemen, serotien. Het wordt nu toch echt tijd dat jullie kindje geboren wordt. De bevalling zal dan ook ingeleid gaan worden in het ziekenhuis.

Voor meer informatie over het “over tijd” gaan en de mogelijkheden die er dan zijn download dan het volgende document; > Serotiniteit.
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken